El jo real i el jo ideal

a Opinem

Si et pares a pensar, en l’adolescència molt poca gent està a gust amb si mateix perquè sempre tendim a comparar-nos amb altres persones, sempre volem el que no tenim. Tothom vol arribar a la perfecció però realment si arribéssim a la perfecció, tots seríem iguals i seria avorrit, de manera que cada defecte que tenim ens fa únics i especials.


Hauríem de deixar de tenir pensaments negatius cap a nosaltres mateixos i no centrar l’atenció sobre els nostres defectes i si sobre les nostres virtuts, no ser tan crítics amb nosaltres, i quan de vegades cometem un error hauríem de veure aquest error com una oportunitat per aprendre i no tornar-ho a cometre, i no destruir-nos a nosaltres mateixos per errors que tothom pot cometre.


Tothom té defectes, i hi ha alguns que podem canviar i altres que no, en comptes de centrar-nos en els que no podem canviar hauríem de centrar-nos en els que sí que podem canviar i millorar-los per així millorar com a persones i sentir-nos millor amb nosaltres mateixos.


També és molt important envoltar-nos de persones que ens facin feliços i que s’alegrin dels nostres èxits i no de persones que per enveja intentin que les coses et vagin pitjor que a ella.


Tant de bo algun dia visquem en una societat en què tothom s’estimi tal com és i no intenti canviar i ser algú que no li agrada tan sols per agradar als altres.

“Fins que no et valoris a tu mateix, no valoraràs el teu temps. Fins que no valoris el teu temps no faràs res amb ell.” (Sr. Scott Peck )

Hola me llamo Sheila Orpez Castillo tengo 15 años soy de Terrassa y alumna del Ramon Pont todavía no tengo muy claro lo que me gustaría hacer en un futuro, de momento me gustaría hacer psicología o periodismo. En mi tiempo libre me gusta leer, ver pelis, series y quedar con los amigos.

Hello my name is Sheila Orpez Castillo I am 15 years old I am from Terrassa and student of Ramon Pont I’m still not sure what I would like to do in the future, for now I would like to do psychology or journalism. In my free time I like to read, watch movies, series and meet friends.

Hola em dic Sheila Orpez Castillo tinc 15 anys sóc de Terrassa i alumna del Ramon Pont encara no tinc molt clar el que m’agradaria fer en un futur, de moment m’agradaria fer psicologia o periodisme. En el meu temps lliure m’agrada llegir, veure pelis, sèries i quedar amb els amics.