El Ramon Pont està al costat dels drets dels infants

32 views

L’escola commemora amb diverses activitats el Dia Mundial de l’Infant.

El dia 20 de novembre és el Dia Mundial dels Drets dels Infants i l’Escola Ramon Pont se suma a la seva commemoració amb diverses activitats organitzades pels diferents cicles i cursos.

Aquest ha estat el primer any que la diada ha estat celebrada per tota l’escola. Les activitats de celebració van començar a les 12:30 hores del mateix 20 de novembre al pati, on es van trobar tot l’alumnat i professorat del centre.

Després de la presentació de l’acte, els diferents cursos van presentar el que havien preparat sobre els drets dels infants. Van començar els nois i noies de quart d’ESO amb l’exposició d’unes cartelleres que explicaven què i quins eren els drets dels infants recollits a la convenció que enguany fa 30 anys que va ser signada.

Tot seguit, els alumnes de P3, P4 i P5 van ballar una cançó que parlava sobre els drets dels infants; 1r i 2n de Primària van parlar sobre els drets que volien tenir els infants; Els nens i nenes de 3r i 4t de primària, per la seva banda, van participar tot dient una frase sobre els diferents drets; I 5è i 6è de primària es van dividir en dos grups, un grup va realitzar una gran cartellera i van explicar quines situacions podien haver a una família (diversos tipus de famílies, la pobresa infantil…) i l’altre grup van reinterpretar una cançó molt popular reivindicant el dreta a la no-discriminació.

A més, després van continuar amb les intervencions dels alumnes de secundària. Els de 1r i 2n d’ESO es van dividir en tres grups, dos grups van interpretar un rap basat en el compliment dels drets dels nens i les nenes i l’altre grup va presentar un telenotícies amb dues notícies sobre l’actualitat dels drets dels infants al nostre país. Per últim, un grup d’alumnes de 3r d’ESO va representar una obra de teatre escrita i dirigida pel propi alumnat sobre un cas de maltractament infantil.

En acabar l’acte, la Síndica de Greuges de Terrassa, la Isabel Marquès, que havia estat convidada a la commemoració, va intervenir agraint a l’escola que l’haguessin convidat i va felicitar tots els nois i noies per la feina i activitat que havien presentat. També va felicitar l’escola per organitzar una diada tan important i va animar a mestres i alumnat a continuar celebrant-la.

Redactors juniors

close