La vida al darrera de la mascareta

19 views

A causa de la pandèmia de la COVID-19 ens veiem obligats a portar una peça de tela que ens tapa la boca i el nas i que anomenem mascareta.

Des del nostre punt de vista, la mascareta és imprescindible en aquest 2020. Sabem que molesta, però per protegir-nos a nosaltres i a les persones  del nostre voltant hem de fer aquest petit esforç. 

Hi ha molts tipus de mascaretes, com ara les higièniques, les quirúrgiques, les FFP1 o les FFP2. La mascareta més recomanada és la FFP2 perquè ens protegeix a nosaltres mateixos i a les altres persones. En canvi, les quirúrgiques només protegeixen els altres.

El principal avantatge de portar mascareta és que és una mica més difícil que ens poguem contagiar de la COVID-19. Per altra banda, els inconvenientes són que no es pot respirar molt bé, no es veu la cara sencera de les persones i, per tant, perdem molta expressivitat de la persona. A més, també costa parlar i escoltar-nos amb claredat i si portem ulleres se’ns entelen els vidres. 

A l’hora de posar-nos les mascareta hem de seguir unes normes de seguretat, com ara tenir les mans netes i sempre agafar-les per les gomes. 

Les mascaretes s’han convertit en una peça necessària i ja no podem sortir de casa sense elles. Per això, ja no ens estranya veure mascaretes de diverses formes, dissenys i colors, fins i tot algunes van a joc amb les peces de roba. També s’estan comercialitzant accessoris, com per exemple bossetes per a guardar-les i que no s’embrutin o cintes per portar-les penjades al coll.

De moment, sembla que les mascaretes seguiran formant part de la nostra vida i que, per tant, hem de ser conscients de la seva importància per evitar contangis i la propagació del virus

Així, que ja sabeu, no oblideu mai la vostra mascareta!

Redactors juniors

close