L’escola Ramon Pont commemora el 25 de novembre

27 views

El Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar la violència que  s’exerceix sobre les dones a tot el món i per reclamar polítiques en tots els països per la seva eradicació.

Què se celebra el día 25 de novembre?

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Aquest any, l’escola Ramon Pont ha commemorat el 25-N tot participant en la campanya El batec de les papallones, organitzada per la Comissió 8 de març i la Regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa.

Què representen les papallones?

“Les papallones representen el canvi i la transformació. És una metàfora del vol que volem tenir les dones per sentir-nos lliures de qualsevol tipus de violència”.

Però també volen recordar a les tres germanes Mirabal, conegudes com “Les papallones” símbol de lluita i resistència i que foren  assassinades violentament el 25 de novembre de 1960, per la policia secreta del dictador Trujillo a la República Dominicana.

Per aquest motiu, els diferents cursos de l’ESO vam realitzar unes papallones utilitzant la tècnica de la papiroflèxia. A continuació, vam dibuixar i retallar unes papallones sobre cartolina lila on vam escriure lemes contra la violència vers les dones. Totes aquestes papallones les vam penjar per totes les classes i per les finestres i els passadissos de l’escola.

L’endemà, també i dins de la campanya, vam veure dos vídeos, un sobre una entrevista a una noia que havia patit maltractaments per part de la seva ex-parella, i un altre sobre els estereotips de gènere elaborat per nois i noies de sisè de Primària. Posteriorment vam realitzar un debat i diverses activitats.

L’escola Ramon Pont mostrava i feia visible el seu rebuig a les violències masclistes.

Redactors juniors

close