Marc Moreno: “Incertesa és la paraula que pot definir aquest curs”

14 views

En Marc Moreno és el Director de l’escola Ramon Pont. A més, és professor de llatí i clàssiques a segon, tercer i quart d’ESO, però aquest any no pot impartir la matèria de clàssiques a causa de l’organització de l’Escola en grups bombolla per la pandèmia del coronavirus. Des d’aquest curs també és el responsable COVID del centre.

Qui és el responsable de la COVID-19 a l’Escola? 

Seguint les instruccions que va enviar el Departament, hi ha d’haver una coordinació entre el referent COVID-19 del CAP, que en el nostre cas es diu Enriqueta Pastor, un responsable d’epidemiología i el responsable COVID del centre, que és l’encarregat COVID-19 i que soc jo. Totes tres persones prenen les decisions, com per exemple quan s’ha de confinar un grup bombolla.

Què has de fer quan hi ha un cas COVID-19 al centre?

Si una família em comunica que ha donat positiu el seu fill/filla jo ho haig de comunicar al meu referent COVID-19 i aquest referent es coordina amb el responsable d’epidemiologia i m’indica si s’ha de confinar el grup o si no cal confinar perquè el contacte entre aquesta persona i el grup ha estat o no 48 hores després del contacte. Si el positiu és detectat per epidemiologia, són ells els que em comuniquen els dies s’ha de confinar el grup, com va ser en el cas del grup de Moncayo.

Com et sents sent el referent de la COVID-19 de l’Escola?

Doncs la veritat que molt preocupat al principi, perquè no saps això com anirà. Si les famílies o els alumnes no et diuen si tenen símptomes doncs tu no pots intervenir. A mesura que ha anat passant al curs les famílies han informat de qualsevol cosa i això ens ha permès prendre les mesures amb antelació per evitar contagis dins l’escola. Gràcies als comunicats de positius i el confinament de les persones i grups, com també al seguiment dels protocols de salut, (neteja de mans, distància, mascareta…) del personal del centre, de les famílies, de vosaltres i del personal de neteja fa que tot funcioni.

Què has de fer quan hi ha un possible cas de COVID-19?

El que recomano sempre és que en cas de símptomes s’ha d’anar al CAP o trucar al 061 per fer una possible prova, ja que a l’Escola el referent COVID-19 no és metge.

Com és ser l’encarregat de la COVID-19?

Está bé, però pot ser un embolic per tota la feina de coordinació i comunicació que comporta.

Com creus que anirà aquest curs amb la COVID-19?

Incertesa. Aquesta és la paraula clau que pot definir aquest curs.

Quan creus que acabarà la COVID-19?

La veritat és que no ho sé.

Què et semblen els canvis a l’escola?

M’hagués agradat tenir més professorat, per aconseguir desdoblar tots els cursos, però amb la dotació que hem tingut hem arribat fins on hem pogut.

Creus que ens tornaran a confinar?

És una possibilitat, pot passar en qualsevol moment.

Des de quan ets director d’aquesta escola?

Des del 2012.

T’agrada ser el director de l’escola? 

Depèn de les coses que hagi de fer. Tinc molta feina amb la paperassa i la burocràcia, però m’encanta proposar projectes i nous reptes que suposin una millora en l’aprenentatge. I sobretot buscar que l’impacte vagi més enllà de l’escola en l’espai i el temps. 

Que tens pensat per l’escola?

A mi m’agradaria estar a una una escola on tothom tingui el seu lloc, on tothom s’hi trobi bé. Una escola que doni educació per tota la vida, on hi hagi respecte i comprensió entre tota la comunitat educativa (alumnat, famílies i personal). I esperem que aviat pugui créixer amb l’ampliació, amb nous cursos i nous espais.

Preguntes més personals Quants anys tens?

Aquesta pregunta mai la responc, només diré que tinc més de 40 i menys de 50. 

Què fas en el teu temps lliure?

No tinc molt a fer, però quan tinc temps lliure faig ciclisme o esports de platja i muntanya.

Quin és el teu menjar preferit?

Ous ferrats amb patates fregides.

Tens mascotes?

Malauradament no.

Quin és el teu esport preferit?

La mountain bike.

On vols viatjar?

Vull viatjar a Nova Zelanda.

Quina es la teva pel·lícula preferida?

La meva pel.lícula preferida és El nom de la Rosa.

Quin és el teu animal preferit?

M’encanten el cavalls. Pot ser que sigui el meu animal preferit.

Què penses del feminisme? I del masclisme?

Com he dit abans, tothom ha de trobar el seu lloc i trobar-se bé. No m’agrada que ningú es consideri superior als altres per motiu de sexe o de gènere. Hem de saber tractar la diferència amb equanimitat.

Es tracta d’esdevenir cada dia una mica millor que un mateix, amb col·laboració amb els altres i no competint per ser millor que els altres.

Redactors juniors

close