L’Escola Ramon Pont celebra el Dia de la Pau amb un acte de reflexió i compromís

L’alumnat de tots els cicles prepara diverses activitats que comparteixen en un acte a l’església de Sant Cristòfol.

Per aquest motiu,  durant els  dies previs l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària van preparar a les aules diverses activitats. 

 

Així l’alumnat d’Infantil van  fer la seva aportació imprimint un colom de la Pau i afegint la seva reflexió a través d’un dibuix. 

Des de 1r de primària fins a 4t d’ESO, es va realitzar una reflexió relacionada amb les persones desplaçades i que viuen a camps de refugiats a causa de la guerra  que el mateix dia 29 van llegir a l’església.

A Secundària abans de fer la reflexió, l’alumnat va veure el documental La niña bonita que explicava la vida d’una família de Síria que es trobava a un camp de refugiats. La  reflexió es va escriure sobre les figures d’unes mans es van enganxar en un plafó ubicat a  l’església tot formant  un mural conjunt. 

L’alumnat de l’ESO va finalitzar l’acte cantant “Sigui la pau amb nosaltres” en hebreu,  català i castellà. Les lectures es van llegir  en àrab, portuguès, anglès, castellà i català. 

El dimecres al matí, un alumnat voluntari de l’ESO va ajudar al mossèn a moure els bancs de l’església per tal de fer una  rotllana. 

L’alumnat de 5é i 6è de Primària va ser l’encarregat de llegir el manifest que tot seguit s’adjunta. 

Bona tarda,

Avui us llegirem un manifest a favor de la Pau. 

Estem aquí perquè volem reivindicar-nos contra la violència que es viu al món. Com per exemple, totes les guerres que encara avui dia estan actives i afecten a tantes persones, en especial, a nens i nenes com nosaltres. Nosaltres demanem als governants de tots els països que facin tot el possible per resoldre els conflictes de forma dialogant, deixant de banda qualsevol agressió o forma de violència contra les persones.

 

Aquests dies, la classe de sisè hem vist un documental sobre una noia i un noi que vivien a Afganistan i havent de marxar per causes bèl·liques, es van refugiar al nostre país. Amb el seu testimoni ens adonem que les guerres han trencat la vida i la història de moltes persones, que aquestes  han perdut la seves llars, els seus records i moltes vegades, a la seva família.

En el dia d’avui, volem emfatitzar també que la PAU no és només cosa d’aquells qui manen, sinó que la PAU comença a casa nostra, a la nostra escola, al nostre entorn. Tots i totes som capaços de convertir-nos en portadors de PAU. Quan evitem les baralles, quan ens manifestem per la PAU, quan enviem diners per ajuda humanitària, quan denunciem situacions injustes, quan parlem amb respecte als qui no pensen com nosaltres, quan reconduim situacions desagradables amb els companys i companyes…

 En el dia d’avui, volem expresar que la PAU és l’únic camí per la convivència i que mai deixarem de lluitar ni perdrem l’esperança d’aconseguir PAU al món.